Lovak-Kutyák.Hu

Foglalkozások

Egyéni foglalkozások
Egyéni időpontegyeztetést követően.

Nyári órarend:
május 01. és szeptember 30. között
Szerda 18.00 óra, szombat 17.00 óra

Téli órarend:
október 01. és április 30. között
Szombat 15.00 óra, vasárnap 09.00 óra

 

Időpontegyeztetés:
Tóth Gábor iskolavezetővel a 06/70365-7806-os telefonszámon.

Jöjjön el személyesen kutyájával, és tekintse meg egy képzési napunkat, találkozzon oktatóinkkal.

 

Tóth Gábor

Iskolavezető

36/70-365-7806

 

Gábris Gréta Kármen

Kutyakiképző

36/20-327-5432


suli.jpg

 

E-mail:

info@bravedogskutyaiskola.hu

 

Pilisvörösvár, Szabadságliget… a patak partján.

b2ap3_thumbnail_terkep.jpg

 

TOTO
AZ ISKOLA VEZETŐJE
Tóth Gábornak hívnak, 30 éve foglalkozom kutyakiképzéssel. Pályafutásomat az Ürömi Kutyakiképző iskolában kezdtem.
1992-ben az Országos Rendőr-főkapitányság Kutyavezető-képző Iskolájára kerültem szakoktatónak. Nyolc éven keresztül rendőröket képeztem az ország különböző területére járőr-, nyomozó-, kábítószer-kereső, speciális elfogó kutyavezetőnek. 1995-ben államilag elismert szakmásított bizonyítványt szereztem kutyavezetői szakból. Ezen időszak alatt több civil és szolgálati kutyás versenyen vettem részt.
2008-ban a MEOE által szervezett őrző-védő Teljesítménybírói tanfolyamot elvégeztem és 2008. év decemberében bírónak avanzsáltak.

b2ap3_thumbnail_toto.jpg


Haraszti Emese
Haraszti Emesének hívnak, gyermekkori álmom 1996. őszén teljesült, amikor kutyás rendőr lettem. 1996. decemberében végeztem el az ORFK Kutyavezető Képző Iskolát járőr kutyavezetői szakon és 2004-ig oszlopos tagja voltam a Készenléti Rendőrség kutyás egységének, mely idő alatt több országos versenyen is részt vettem és jó eredménnyel végeztem. 2004-ben kis szünet következett a kutyázás terén, mivel kislányomat nevelgettem, de 2006-tól ismét belevetettem magam a kutyakiképzésbe. Jelenleg egy saját tenyésztés 2 éves kan kutyámmal taposom kutyaiskolánk füvét, akivel 2009. tavaszán Németországban BH (engedelmes) vizsgát tettem, a következő elérendő cél az IPO 1 vizsga, melyet az őszre tervezek.

b2ap3_thumbnail_emese.jpg


Gábris Gréta Kármen
Gábris Gréta Kármen a nevem, 8 éve foglalkozom kutyakiképzéssel, egészen pontosan ennyi idős az első saját németjuhász kutyám. Vele a Pilisvörösvári kutyaiskolában kezdtük tanulmányainkat, ahol megismerkedtem Tóth Gáborral, aki felkarolva engem nyitott meg újabb és újabb kapukat elttem a kutyázás terén. Első lépésként elvitt az Ürömi Duhajdombi kutyakiképző iskolába, ahol a kutyaóvodát vezettem 3 éven keresztül. Ez idő alatt több különböző adottságú saját, illetve „iskolás” kutyával dolgoztam és volt lehetőségem még inkább elmélyülni ebben a témában. Tavaly ősszel sikerült megnyitnunk a Brave Dogs kutyaiskolát ahol nagyobb teret kaptam, egy saját csoport képében. Ezzel párhuzamosan képeztem (és jelenleg is képzem) 1,5 éves szuka kutyámat, aki a csapat tagjaként hamarosan túlesik első vizsgáján.

b2ap3_thumbnail_greta.jpg

 

KUTYAÓVODA

Mi is történik itt ?

Kutyaóvodánkban -már három hónapos kortól- játékos, egyéni illetőleg csoportos foglalkozások keretén belül, egyénre -kutyusra szabottan- sajátíthatják el a kölykök és gazdáik az alapvető tudnivalókat, illetőleg játékokon keresztül megalapozásra kerülnek a későbbiekben elsajátítandó gyakorlatok.

Ugyanekkor már az oviban is az Ön és Kutyája igényeinek a figyelembevételével profi segítséget nyújtunk a kölykök szakszerű és következetes felneveléséhez.

Részletesebb információ a “Mit tanítunk” rovatban.


KUTYAISKOLA

Akik már iskolába járnak

Itt is csoportos és egyéni foglalkozások keretein belül játékos formában sok humorral fűszerezve sajátíthatják el a kutyák és gazdáik a helyes feladatvégrehajtást, amely által a kutyusok fegyelmezettebbé és szófogadóbbá válnak, így mind a kutyák mind gazdáik részére örömtelibbek és élménydúsabbak lesznek a közös programjaik.

Ide járnak azok akik nem kutyaovisok függetlenül attól, hogy korábban részesültek -e bármilyen képzésben.


KUTYATARTÁS KÉRDÉSEI

Felmerülő kérdések és válaszok

Foglalkozásaink keretein belül illetőleg azon kívül is bármikor állunk nem csak iskolánk tagjainak a rendelkezésére.

Kölyökkutya vásárlását megelőzően kérheti szakembereink segítségét, az igényes és alapos (minden téren szakszerű) felvilágosítást a fajtaválasztással, a tartással, a kutyus ellátásával, igényeivel valamint egyéb felmerülő a kutyussal kapcsolatos kérdésekben.

Aktívan illetőleg passzívan segítséget nyújtunk a kutyatartás olyan problémáiban amely a közös együttlét illetőleg távollét során felmerülhet.


TANÁCSADÁS

Mire van szüksége a kutyusnak ?

Kutyaiskolánk tagjai részére tanácsadást is végzünk a kutyatartás segédeszközeinek kiválasztásában, azok használatáról illetőleg alkalmazásáról valamint beszerzési forrásairól.

Kedvencének -kutyájának- vásárlását megelőzően, kérheti oktatónk segítségét, tanácsait, felvilágosítását a fajtaválasztással, tartással, etetéssel valamint egyéb felmerül kérdéseivel kapcsolatban, akár telefonon, akár személyesen.


OKTATÁS HÁZNÁL

Aki nem tud eljönni

Tekintettel arra, hogy a mai rohanó világban vannak akik a munkájuk vagy egyéb elfoglaltságuk miatt nem tudják látogatni a hétvégi foglalkozásainkat, ezért bevezettük a háznál történő oktatást.

A részletekért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.


SÉTÁLTATÁS, ELHELYEZÉS

Sétáltatás

Amennyiben Ön elfoglalt és nincsen ideje a kutyáját sétáltatni, a kutyájával kirándulni, úgy állunk rendelkezésére, kutyáját előzetes megbeszélés, időpontegyeztetést követően szívesen megsétáltatjuk, megkirándultatjuk Ön helyett az alábbi helyeken:

Pilisvörösvár Pilisszántó Piliscsaba Pilisszentiván Solymár Budapest Amennyiben Ön hosszabb - rövidebb időre kénytelen a kutyáját, kedvencét magára hagyni mivel elutazik vagy bármilyen más okból kifolyólag nem tudja megoldani az elhelyezését, úgy állunk a rendelkezésére és megoldjuk Önnek.


 

 A GAZDIKNAK

Elméleti oktatás:

Kinológia
Etológia
Következetesség
Fokozatosság elve
Felelős szeretetteljes állattartás
Nevelési elvek 

Gyakorlati oktatás:

szocializálás,
következetes nevelés tanítása a gazdiknak,
engedelmes munka megalapozása
állatorvosi rendelőben, kutyakozmetikusnál az asztalon való kezelés, ápolás elviseléséhez való szoktatás,
sok-sok játék kedvencük egykorú pajtásaival és gazdikkal
a kutya és a gazdi közötti mély kapcsolat megalapozása, mélyítése

A KUTYÁKNAK

Mindennapi gyakorlatok:

közömbösség ember és állat iránt
pórázon közlekedés
behívás
helyben maradás
ülés, fekvés, állás
ügyességi gyakorlatok

A NÖVENDÉK FIATAL KUTYÁK RÉSZÉRE

az engedelmes gyakorlatok részben való tanítása, megalapozása
a feltételes reflexek kialakításával a szabályos pórázon vezetés,
a gazda mellett vezényszóra történ? ülés, fekvés, állás gyakorlatok tanítása, feltételes (Pavlovi-) reflex felhasználásával, pozitív ráerősítéssel,
a kutya vezényszóra, gazdához történő behívása, helyben maradás,
közömbösség ember és állat iránt, csak a gazdára való figyelés és engedelmesség,
a gazdi és a kutyus közötti kapcsolat elmélyítése

A FELNŐTT KUTYÁK RÉSZÉRE… AZ ELŐBBIEKEN TÚL

elsősorban a kultúrált, emberekkel való gondatlan együttélés szabályainak a tanítása, a tanultak betartása, betartatása és szintentartása,
kutyája legyen az otthoni valamint más környezetben is engedelmes, szófogadó és kezelhető,
csoportos harci játékok során, az őrző - védő gyakorlatok alkalmával, a védekező és zsákmányszerző ösztön felélesztése, valamint a felélesztett ösztönök fejlesztése

…TOVÁBBÁ VÁLLALJUK FELKÉSZÍTÉSÉT

kiállításra
tenyész-szemlére
engedelmességi vizsgára (BH I., BH II., BH III.)
állóképességi vizsgára,
munkavizsgára (IPO I., IPO II., IPO III.)
INDULÓ KÉPZÉSEK AZ AKTUÁLIS MENÜPONT ALATT

A Brave Dogs kutyaiskolában szakképzett és nagy tapasztalattal, sok éves gyakorlattal rendelkező kiképzők és segítőik felügyelete és irányítása alatt zajlanak a foglalkozások. Ezen foglalkozások baráti hangulatúak, rugalmasak az aktuális igényekhez igazodnak.A fegyelem sok humorral fűszerezve élvezetesebbé és szórakoztatóvá teszi óráinkat, mely mára a résztvevők jelentős része számára nem csak egy hétvégi foglalkozás hanem családi program is -mint egy piknik -, amelyen közösen vesz részt a család apraja-nagyja, kedvence(i).A jó hangulatú, kellemes és tartalmas hétvégi (igény szerint hétköznapi) program megvalósulásán dolgozó stáb, valamint a jelenlegi klubtagok, sok szeretettel várnak minden érdeklődőt, leendő tagot.

b2ap3_thumbnail_toto.jpg         b2ap3_thumbnail_emese.jpg

b2ap3_thumbnail_greta.jpg

Facebook oldalunk

Lovak-kutyák.hu oldalunk

11295622 375745495947299 8414454495751455664 n

PageRank ikon ingyen